SuperGreens fooldal  
Lúgosítás Savtalanítás Méregtelenítés  
line decor
  
line decor

 
 
 

 
 
Az új biológia elmélete !

 

A régi biológia, amely Louis Pasteur
művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek többnyire olyan kórokozóktól erednek, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet. Dr. Robert Young, amerikai sejtbiológus kutató több évtizedes kutatást követően úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis, vagy sav-lúg aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.

Az Új Biológia legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy a legtöbb betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test elsavasodása.

Az élõ vér mikroszkóppal vizsgálva

egeszseges_ver


Ilyen egy egészséges ember vére amikor a szervezet enyhén lúgos. Jól látszik, hogy a vörösvértestek teljesen elkülönülnek, az alakjuk szép, szabályos, és a sejtek közötti tér,tiszta, áttetszõ.
savas_ver

Ezen az ábrán egy elsavasodott ember vörösvérsejtjeit láthatjuk. Jól megfigyelhetõ, hogy a sejtek teljesen össze vannak tapadva, ezáltal sokkal kevesebb oxigént tudnak szállítani.

Következmény : fáradtság érzet, rossz emésztés, bõr elváltozások.

Az Új Biológia elméletet Dr. Robert Young dolgozta ki több évtizedes kutatómukája során. Az elmélet szerint minden betegség mögöttes oka a test elsavasodása.
• a nem megfelelő étrend (túlzott mennyiségű savasító étel bevitele),
• a környezeti hatások (légszennyezettség, ivóvíz állapota, elektromos sugárzás, stb..),
• a stressz

mind hozzájárulnak a test sav-bázis egyensúlyának megbomlásához.

Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testében lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben „úszkálunk” nap mint nap. Testünk közel 70%-a víz!

Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas közeg, veszélyeztetve a „halak”, az Ön sejtjei és szervei egészségét.

Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni? Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, a túl sok savasító étellel, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek.

Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső lúgos környezettől függ.

Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 95.000 kilométernyi vénába, artériába, és kapillárisba, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.

Dr. Young így ír erről könyvében:

"Mindennek az egyensúly a lényege. Az univerzum úgy működik, hogy ellentétpárokat tart egyensúlyban, és az Ön testét alkotó univerzum sem különbözik ettől. Amikor az egyensúly megbomlik, a betegség tünetei jelentkeznek: alacsony energiaszint, fáradtság, túlsúly, ködös gondolkodás, fájdalmak, komoly rendellenességek.

A testünk összes szabályozó mechanizmusa (ideértve a légzést, a keringést, az emésztést és a hormontermelést) azon dolgozik, hogy kiegyensúlyozza ezt a finom, belső sav-bázis szintet. A test nem tudja sokáig tolerálni a túlzott savas eltolódásokat. Az egyensúlyhiány korai szakaszában a tünetek még nem olyan erősek, ilyenek lehetnek, mint kiütés, fejfájás, allergiák, megfázás és influenza, valamint pl. homloküreg-problémák. De ahogy a dolgok tovább súlyosbodnak, egyre komolyabbá válik a helyzet. A meggyengült szervek és egész belső rendszerek eredményeként pajzsmirigy-, mellékvese- és májproblémák, stb. léphetnek fel. Ha a szöveti pH túlságosan elmozdul a savas irányba, akkor az oxigénszint lezuhan, és a sejtanyagcsere leáll. Más szóval, a sejtek elpusztulnak, Ön pedig meghal.

Tehát, a pH csökkenése nem megengedhető. Hogy ezt megakadályozza, amikor szembetalálja magát egy csomó beömlő savval, a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy ezt kompenzálni tudja.

Van egy ásványcsalád, amelyiknek pont az a feladata, hogy semlegesítse, méregtelenítse az erős savakat, ilyen pl. a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Amikor ezek az ásványi anyagok reakcióba lépnek a savakkal, sokkal kevesebb káros melléktermék keletkezik, amelyeket aztán a test ki tud üríteni."

Ahhoz, hogy a sav-bázis egyensúlyt helyes szinten tartsuk a táplálkozásunk és életmódunk során a következő pontokat kell figyelembe vennünk:

1. Víz- megfelelő mennyiségű tiszta, lúgos pH-jú víz fogyasztása (20 testtömegkg-onként 1 l naponta).

2. Oxigén- a vér oxigénellátottsága fontos a sejtanyagcseréhez, ahhoz, hogy ne keletkezzenek savas méreganyagok.

3. Lúgosító ásványi anyagok és vitaminok (Ca, Mg, K, Na), ezek a savak semlegesítésében játszanak szerepet.

4. Energia- rezgésszám formájában (Az egészséges sejtek frekvenciája 70 MHz, olyan táplálékot kell tehát fogyasztanunk, ami a sejteket táplálja, ez pedig a csíranövényekben van. A csíranövények 150 MHz körüli frekvenciája képes erre, míg a főtt, sült továbbfeldolgozott ételek frekvenciája 3-50 Mhz közötti, tehát az egészséges sejteket nem táplálja!).

5. Étrend-kiegészítő, mely a lúgosító (bázikus) táplálkozást támogatja.

Bázikus életmód: Olyan táplálkozás, mely a lúgosítást, a bázikus (lúgos) kémhatású ételek, italok fontosságát tartja szem előtt, fenntartva ezáltal a szervezetben egy kiegyensúlyozott sav-bázis arányt az optimális egészség és vitalitás elérése érdekében.

Az Új Biológia elmélete alapján Dr. Young létrehozott egy terméket, mely segít nekünk a lúgosításban és a fenti pontoknak teljes egészében megfelel: ehhez a zöld növényeket és csírákat abban az állapotukban takarítják be, mikor legnagyobb a tápértékük.
Ezeket a tápanyagokat apró, kolloidális mikroszemcsékre bontják, s ez a por könnyen felszívódik a szervezetben, a vér illetve a nyirokrendszer azonnal fel tudja használni őket.

Supergreens >>>> link

 

 
 

 

Üdvözlöm Judit vagyok a SuperGreens-info.hu
webáruház irodavezetője. Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen: Tel: 30 278 5300
E-mail:info@supergreens-info.hu

Akció!
A 4 havi szett rendelése esetén egy Innerlight flakont adunk ajándékba.

Orvosi tanácsadás!
Kérjen időpontot és orvosigazgatónk díjmentes konzultációra fogadja

 
 
 
 
             

© 2007-2010 supergreens-info.hu - Savtalanítás, méregtelenítés, pH lúgosítás. Minden jog fenntartva!